Klokare valg

1040x507_Klokare_val

I Lagerhaus jobber vi aktivt med å tilby produkter som bidrar til en bedre verden. Vi kaller disse varene Klokere valg. For at en vare skal kunne merkes med Klokere valg og den grønne uglen vår, stiller vi krav om at varen tar ekstra hensyn til mennesker og miljø.

Resirkulert

Produkter som helt eller stort sett er produsert av resirkulert materiale. Råvarene kommer fra rester av produksjon eller fra avfall. Gjennom å bruke resirkulerte materialer sparer man ikke bare jordens ressurser, men bidrar også til en mer sirkulær og bærekraftig økonomi.

Vi vil at disse varene skal være sertifisert i henhold til Global Recycled Standard eller Recycled Content Standard.

Samfunnsansvar

Produkter som er fremstilt med omtanke for dem som dyrker råvarene og jobber på fabrikkene. Alle ansatte skal blant annet ha rettferdig betaling og et rimelig arbeidsmiljø. Hos oss er disse varene sertifisert av uavhengige organisasjoner som Fairtrade.

Økologiskt

Økologisk innebærer at råvarer eller ingredienser er dyrket uten kjemiske sprøytemidler og kunstgjødsel. Dette bidrar til et bedre miljø, og ofte er det også positivt for helsen til menneskene som jobber og bor i nærheten.

Vi godkjenner bare produkter som er sertifisert som økologiske av etablerte økologiske sertifiseringsorganisasjoner. For tekstiler godkjenner vi Global Organic Textile Standard (GOTS) og Organic Content Standard.

Miljømerket

Det finnes flere uavhengige miljømerkingsorganisasjoner som undersøker og gransker dyrkingsmetoder, prosesser og produkter for å løfte frem dem som har mindre miljøpåvirkning enn tradisjonelle varer. De gransker miljøpåvirkning gjennom hele livssyklusen fra råvare til avfall.

Vi godkjenner produkter som er gransket og godkjent av Svanen, Bra Miljöval og EU-blomsten. Vi godkjenner også tre- og papirprodukter som er sertifisert i henhold til FSC, Forestry Stewardship Council, som innebærer at skogen har blitt forvaltet på en måte som bidrar til å bevare det biologiske mangfoldet.

Svalemerking fra det svenske astma- og allergiforbundet

Produkter som er godkjent av det svenske astma- og allergiforbundets svalemerking, kan ikke inneholde parfyme eller andre irriterende stoffer.

Se alle våre Klokere valg-produkter her!