Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Vaffelkos

våffla, kökshandduk, tallrik

Tid for vaffelkos

Tørk støv av vaffeljernet! Nå skal vi kose oss med deilig sprøstekte vafler uten egg. Her får du en drømmeoppskrift du kan diske opp med til noen du liker.

Du trenger:

100 g smør

1 ts bakepulver

4 dl melk

3 dl hvetemel

en klype salt

Ønsker du veganske vafler, kan du fint bytte ut smøret med melkefri margarin og melken med havre- eller mandelmelk.

Slik gjør du:

1. Smelt smøret og la det avkjøle.
2. Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
3. Tilsett melken under omrøring. Tilsett deretter det smeltede smøret og visp til du får en jevn røre. La røren svelle i 20 minutter.
4. Varm opp vaffeljernet og pensle stekeplatene med litt smør.
5. Hell i 1 dl røre og stek til vaffelen blir gyllenbrun.
6. Rør i blandingen før hver nye stekerunde for å unngå at melet synker til bunns.


Obs! Ikke legg vaflene oppå hverandre, da mister de sin sprøhet!

Og når det gjelder toppingen, er det bare fantasien som setter grenser. Server vaflene på klassisk vis med syltetøy og rømme, amerikaniser dem med melis og lønnesirup eller slå til med is, banan og sjokoladesaus!