Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Hjemmedyrkeren

Vårfølelsene har våknet! Solen gjør et etterlengtet comeback, og i april er det nok dagslys til at plantene dine kan vokse og trives. Bring it on, våren! Vi er mer enn klare.

 

Så et frø

Du kan gjerne kjøpe plantene i butikken, men det er noe helt eget med egensådde planter. Man blir jo så stolt når man ser de små skuddene tappert kjempe seg opp? Er du klar for å sette i gang med planting allerede i dag, kan du enkelt lage dine egne såkasser av ting du finner hjemme. Superenkel og personlig DIY. Her har du noen forslag:

 

Sitroner

Når livet gir deg sitroner … dyrk i dem! Skjær sitronen på tvers og grav ut fruktkjøttet. Lag et hull i bunnen til drenering.

 

Tomme doruller

Dorullen – det mest allsidige hobbymaterialet, nå som potte. Skjær rullen over på midten. Klipp tre hakk i den ene enden. Brett inn flikene slik at de danner en bunn.

 

Isformer

Den gamle isbitformen som ligger og samler støv, blir din nye plantepotte! Bruk et smalt bor og lag noen dreneringshull i hvert isbitrom.

 

Fyll rommene med såjord, sett 1-3 frø i hvert rom. Vann forsiktig, slik at ikke frøene skylles bort. Og husk å merke beholderne straks med hvilke frø du har sådd hvor – garantert en ting man glemmer!

 

Smarte stiklinger

Ferske krydderurter er hverdagsluksus, men det blir dyrt å kjøpe i lengden. Visste du at det finnes et triks som gjør at du alltid kan ha frisk basilikum hjemme – helt gratis?

Klipp av et toppskudd fra en basilikumplante (pass på å klippe rett under et bladpar). Sett stilken i en vase med vann. Etter en drøy uke har det dannet seg røtter, og du kan sette basilikumen i jord. Da får du uendelig med basilikum fra én eneste plante. Pestofest!

 

Ta vare på dine gamle trofaste

Sist, men ikke minst, må du ikke glemme de plantene du har hjemme fra før. Du har kanskje en vintertrøtt plante som trenger litt ekstra kjærlighet og omsorg. På tide å plante om! Bytt til ny, frisk jord og finn en romsligere potte til planter som har vokst ut av sin gamle.