Sorter etter
Artikkelnavn˄˅
Pris˄˅
Lagt til˄˅

Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Bak en fastelavnskake

Semmeltårta

Hvorfor lage mange små når man kan lage én stor? Så enkelt lager du en fastelavnskake som holder til hele gjengen.

Aldri mer fastelavnswrap! Denne fastelavnskaken er det vanskelig å mislykkes med, og det beste av alt er at du bare trenger å kna én eneste bolle!

Du trenger:
100 g smør
2 ½ dl melk
½ pakke gjær for søte deiger
½ dl strøsukker
½ ts vaniljesukker
1 ts knuste kardemommekjerner
7 dl hvetemel
2 egg
2 ts bakepulver
2 ½ dl melk

Fyll:
200 g mandelmasse
10 dl kremfløte

Allergisk mot nøtter? Fyll fastelavnskaken med vaniljekrem eller eplemos i stedet.

Slik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Ta kjelen av kokeplaten.
Smuldre opp gjæren i en bolle og hell over melken. Tilsett sukker, vaniljesukker, kardemomme, ett egg og 6 dl av melet. Elt ingrediensene til en smidig deig.
La heve under et kjøkkenhåndkle i cirka 30 minutter. I mellomtiden blander du sammen 1 dl mel med bakepulver, som du skal kna inn i deigen når den er ferdig hevet.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kjevle ut deigen til en bolle på ca. 20 cm i diameter, legg den på en bakeplate med bakepapir og la den heve i 20 minutter til.
Visp det andre egget og pensle bollen. Stekes nederst i ovnen i cirka 20 minutter. La avkjøles.
Skjær bollen i fire deler. Bland mandelmassen med 1 dl krem og smør den på alle lagene. Visp resten av kremen, sett sammen kaken og dryss over med melis!
Da er det bare å hogge innpå!