Sorter etter
Artikkelnavn˄˅
Pris˄˅
Lagt til˄˅

Visa filter

Vis filtre

Vis filtre

Show filters

Show filters

Dölj filter

Skjul filtre

Skjul filtre

Hide filters

Hide filters

FILTER

Tre enkle trinn til et fint stilleben

Et enkelt, men fint stilleben kan utgjøre en stor forskjell i hjemmet. Men det kan være lettere sagt enn gjort å lage dette. Derfor har vi satt opp tre nyttige tips til deg.

1. Romvalg
Baderommet, kjøkkenet, soverommet eller stua? Et stilleben kan ha forskjellige virkninger avhengig av hvor i hjemmet det blir plassert. På soverommet kan det for eksempel passe med beroligende duftlys og myke elementer, mens en fin såpe, urter og krydder passer til kjøkkenbenken. I stua kan du la inspirerende detaljer, magasiner og koselig belysning gjøre jobben.

2. Innramming
Et godt utgangspunkt kan være å finne ut hvilket underlag stillebenet skal stå på. For eksempel kan du prøve å få plass til alt på et fat, på en avgrenset plass på kommoden eller på et lite tebord. Da blir det lettere å utføre neste trinn – å velge ut de rette detaljene.

3. Gjenstander
Velg en fargeskala og et materiale som passer godt sammen. Det vil gjøre det lettere å skape en fin helhet. En tommelfingerregel er å gjøre fargeskalaen mer nedtonet desto flere gjenstander du har. Og så må du prøve å bruke elementer som utfyller hverandre:

Gjenstander av ulik høyde
Noe fra naturen
Minst én lyskilde
Blankt mot matt
Både runde og kantete former

Dette var en lynkurs i hvordan du kan få innredningen til å virke mer komplett ved hjelp av et stilleben! Hvis du går lei av det en dag, kan du bytte ut en av gjenstandene med en annen, eller variere sammensetningen etter årstidene.